top of page

Honderden zelfstandige chauffeurs sluiten zich aan bij SvZC

Edgar Kan

21 dec. 2021

Flyeren, flyeren en nog eens flyeren!

In de afgelopen weken hebben honderden zelfstandige chauffeurs zich aangesloten bij de Stichting voor Zelfstandige Chauffeurs. “Dagelijks ontvangen wij berichten van chauffeurs die zelfstandig willen blijven en tegen schappelijke voorwaarden willen rijden. Ze willen gehoord worden en snappen dat de stichting ze daarbij kan helpen”, vertelt voorzitter Roger Kaiser. “Afgelopen tijd zijn we als bestuur op pad geweest om flyers uit te delen en hebben we inmiddels veel chauffeurs gesproken die tegen dezelfde punten aanlopen. Daarom zijn we nu druk bezig om een actieplan te maken waarmee we de positie van chauffeurs in onze sector willen verbeteren.” 


Door het recente nieuws leven er ook veel vragen bij de chauffeurs, zoals of de SvZC een vakbond is? 

‘‘Het antwoord is kort en krachtig: Nee. De SvZC is geen vakbond en dat willen we ook niet zijn. We zijn een organisatie die in tegenstelling tot vakbond FNV, wèl opkomt voor de belangen van de chauffeurs”, aldus Kaiser. “Binnenkort zal aan alle sympathisanten worden gevraagd om een kopie van de taxipas en KvK- inschrijving. Met deze actie geven we antwoord op de vraag of iedereen die zich aanmeldt ook wel echt een zelfstandige chauffeur is.” 


Voor in de agenda: Deze week wordt er ’s avonds geflyerd door het bestuur. Je kan ons tegen het lijf lopen op P41, bij P41, op het parkeerterrein van de Mac Donald langs de A9 (Loevesteinserandweg- Schiphol) en bij tankstation Esso langs de A2 (Utrechtsebrug). Heb je vragen, stel deze ter plekke of mail naar: reactie@svzc.nl

bottom of page